De kruik gaat zolang te water….

De Kracht van Lokale politiek

Subsidieaanvraag werd pijnlijke soap

Het College van B&W, of misschien moeten we zeggen de verantwoordelijke portefeuillehouder, heeft (weer) een hoop schade veroorzaakt. Niet alleen is een eenvoudige kwestie als de subsidieverlening aan SKA voor het eindejaarsevenement niet opgelost maar tegelijkertijd heeft het college, of misschien moet ik zeggen de portefeuillehouder, zichzelf in de voet geschoten. Eerlijk gezegd heb ik weinig puf om deze kwestie nog helemaal uit de doeken te doen. Daarom plaats ik hier kortheidshalve het fillempje van mijn bijdrage in de raad:

Maar ik wil tenslotte toch even wijzen op het volgende niet onbelangrijke aspect. Als een verzameling hotemetoten, of misschien moet ik zeggen een hotemetoot, al niet in staat blijkt om zo’n eenvoudig klusje als de SKA-subsidie voor elkaar te krijgen wat dan te denken van echt complexe en belangrijke kwesties waar heel veel geld en risico mee is gemoeid? Wil je mensen met een dergelijk competentieprofiel wel zo’n zware verantwoordelijkheid laten dragen?

Ik wijs er op dat een aantal van dezelfde spelers verantwoordelijk is voor de deal met het Rijksvastgoedbedrijf over het voormalig Vliegkamp Valkenburg. Als ik me het goed herinner hebben wij over de Gebiedsontwikkeling Valkenhorst al wel eerder bericht op deze website. En m.b.t. die kwestie die over vele tientallen miljoenen verlies gaat krijg je een zelfde soort reacties van de verantwoordelijken: wegkijken, ontkennen, bagatelliseren en alternatieve feiten benoemen. Maar de kruik gaat net zo lang te water tot hij barst. Dat heeft zelfs Mark “ik heb hier geen actieve herinnering aan” Rutte moeten ervaren.

Jaap Haasnoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com