“Maakt verandering mogelijk” blijkt een loze belofte te zijn

De Kracht van Lokale politiek

Het is buitengewoon jammer dat Durf er niet in geslaagd is om iets zinnigs te doen met de enorme verkiezingswinst die ze hebben geboekt. De kiezers die op Durf gestemd hebben komen helaas van een koude kermis thuis. Zij hadden de hoop dat er in Katwijk iets zou veranderen. Niets is minder waar. Ze hebben de kans die ze hadden verknoeid.

Het oude beleid van ChristenUnie en SGP wordt gewoon voortgezet. Gerard Mostert van de verliezende CU wordt de onderkoning van Katwijk met de zwaarste portefeuille. Durf gaat niets voor elkaar krijgen want ze hebben verzuimd om een eigen of bevriende vijfde wethouder in het college van B&W te installeren die ze daar aan een meerderheid kan helpen. De fractie van Durf doet er goed aan om deze coalitie binnenkort op te blazen. Dan kunnen ze vervolgens hun fouten herstellen.

In het coalitieakkoord wordt met allerlei vaagtaal geprobeerd een illusie van daadkracht op te wekken. Volgens Sonny Spek zijn energiearmoede en isoleren van huizen de grote speerpunten. In het bij elkaar geraapte zootje van het coalitieakkoord staat in dat verband dat ze de toelage voor de minima die van het Rijk komt doorsluizen naar onze inwoners, en dat daarmee de energiearmoede wordt opgelost. Hetzelfde recept geldt voor het isoleren. Ze doen ze dus helemaal niks.

Hetzelfde geldt ook voor betaalbare huisvesting. Met veel bombarie worden de bestaande plannen om binnen de bebouwde kom in de loop van de jaren huizen bij te bouwen gepresenteerd als ware het nieuw beleid. Die is oude koek, het is al jaren bekend dat er ooit op gebieden als ‘t Ambacht woningen zullen verrijzen. Dus dit is eigenlijk gewoon de mensen bedonderen. Als je meer betaalbare woningen wil realiseren moet je dat op Valkenhorst doen. Dat is gewoon mogelijk maar dat wil een meerderheid in de gemeenteraad gewoon niet afdwingen bij het Rijksvastgoedbedrijf. Terwijl dit wettelijk gewoon kan. Wij komen hier binnenkort op terug omdat dit een heel erg belangrijk onderwerp is waarop de gemeente Katwijk ook nog eens failliet dreigt te gaan. Maar in het hele coalitieakkoord is geen letter te vinden over Valkenhorst. Terwijl de wethouder wel het echt foute bestemmingsplan Valkenhorst gedurende de maand juni in de besluitvorming gaat gooien. Dit kan niet anders dan met instemming van Durf achter de schermen bekokstoofd zijn. Nogmaals er staat niets over op papier. Er is ook geen enkele visie over de grote financiële problemen van de gemeente. Behalve dan dat ze zonder onderbouwing alvast aankondigen dat de belastingen sterk worden verhoogd.

En zo kunnen we nog heel lang over allerlei onderwerpen doorgaan. De eindconclusie is dat onze inwoners door Durf besodemieterd zijn. Zij zouden het anders gaan doen maar ze zijn gewoon bij de CU en de SGP door de pomp gegaan. Als beloning mogen de cafés en strandtenten langer open zodat de overlast in het centrum nog meer gaat toenemen. Er worden zelfs pogingen in het werk gesteld om een nachtbus te ritselen op kosten van onze inwoners. Die gaan dan vooral bezoekers uit de regio naar Katwijk brengen. Wie wordt daar beter van? De SGP stemmers die in het centrum wonen kunnen hun borst nat maken. O ja, dat project “Hoornes Aardgasvrij” gaat natuurlijk gewoon door.

De mensen van KiesKatwijk zijn heel erg teleurgesteld. Wij hadden al die kiezers van Durf (en die van ons natuurlijk) een beter beleid gegund. Meer betaalbare woningen is zo’n speerpunt dat Durf had kunnen binnenhalen. Vonden zij een kinderburgemeester belangrijker? Of hebben ze gewoon de kans die ze hadden verknoeid?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com