Oppositiepartijen slaan handen ineen: KiesKatwijk nieuwe stijl is een feit

De Kracht van Lokale politiek

Veranderingen in de Katwijkse politiek zijn hard nodig. Maar die veranderingen zijn alleen mogelijk als de inwoners daar ook echt voor kiezen! Tegelijkertijd moet er aan de kant van de politieke partijen ook de serieuze keuze zijn voor de kiezer om te geloven dat veranderingen mogelijk zijn. Geen enkele partij kan in zijn eentje iets bereiken.

Om een duidelijk signaal af te geven dat het anders kan en moet hebben fractieleden van Hart Voor Katwijk en KiesKatwijk besloten om samen te gaan werken onder de naam “KiesKatwijk” met Gijsbert Schrijvers als lijsttrekker.

Samen sta je sterker. Samen kunnen we meer te bereiken. Door deze samensmelting in het nieuwe KiesKatwijk geven de partijen het signaal af dat het voor hen menens is om na de verkiezingen een andere samenstelling van de regerende coalitie te krijgen.

Het ultieme doel daarachter is om de beleidskoers van de gemeente Katwijk te veranderen op een groot aantal belangrijke dossiers en, als de tijd meewerkt, grote schade en flinke saneringen voorkomen. Maar in ieder geval de dan noodzakelijke herstructureringen met zo min mogelijk schade voor Katwijk en haar inwoners organiseren.

Het gaat niet goed met het bestuur van de gemeente Katwijk. Er is de afgelopen jaren onvoorstelbaar veel fout of niet goed genoeg gegaan. Kansen zijn gemist en er werd enorm veel geld uitgegeven aan zaken die geen of te weinig maatschappelijk nut opleveren. Het is niet overdreven om te stellen dat de gemeente Katwijk door de huidige coalitie naar de rand van de afgrond is gebracht. De provincie Zuid Holland heeft het financiële beleid voor het tweede achtereenvolgende jaar de Code Oranje gegeven. In een brief aan de gemeente heeft de provincie zijn grote bezorgdheid kenbaar gemaakt en hulp aangeboden om de zaken weer op orde te brengen. Een blamage voor de zittende coalitie. Het kan niet anders dat de bom kort na de verkiezingen zal barsten en dat dan pas goed duidelijk wordt hoe slecht deze gemeente er voor staat.

Het roer moet dus om volgens de nieuwe combinatie.

“We kunnen zo niet verder gaan. Drie wethouders die verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken zijn opnieuw tot lijsttrekker benoemd. Wij denken niet dat zij zichzelf en de gemeente aan de eigen haren uit het moeras gaan trekken. Tot nog toe wordt zelfs ontkend dat er problemen zijn. Andere politiek vraagt ook om andere mensen.”

Een volgende stap van de nieuwe partij zal zijn dat andere partijen, die nu nog in de oppositie zitten uitgenodigd worden om een convenant te sluiten. Die samenwerkingsvorm moet – als het lukt – er voor zorgen dat er voldoende gewicht (zetels) in de schaal gelegd kunnen worden om de ideeën straks ook samen werkelijkheid te kunnen laten worden. Alleen op die manier kunnen zaken veranderen en een sterker bestuur gevormd worden.


Fractieleden van KiesKatwijk en Hart Voor Katwijk hebben besloten om een nauwe samenwerking aan te gaan. Aan de organisatorische uitwerking wordt nu hard gewerkt. Volgende week zal de definitieve lijst van kandidaten worden gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com